Opera Scanderberg a Pristina (Kosovo)

45887847_1922130247841479_3554858711941906432_n

Grazie al sostegno dell’ufficio del Primo Ministro del Kosovo e del Comune di Pristina, in collaborazione con l’Ambasciata italiana, la Cattedrale del Kosovo e l’Associazione culturale “Fenice Estense”.

l’italiana Baroque Ensemble AURATA FONTE a Pristina il 24 novembre 2018.

L’opera composta da Antonio Vivaldi sull’eroe nazionale albanese Gjergj Kastrioti Scanderbeg – arriva con l’ensemble barocco Aurata Fonte a Prishtina il 24.11.2018 nella parte celebrativa dell’Anno di Scanderbeg. Opera rappresentata 300 anni or sono, nel Teatro della Pergola di Firenze. Questa è una prima esecuzione a Prishtina, che vanta tra l’altro alcune arie ritrovate.

I biglietti sono gratuiti e possono essere ritirati presso la Cattedrale “Madre Teresa” a partire dal 19.11.2018 – 23.11.2018 tutti i giorni lavorativi dalle 09.00 alle 12.00.

Performuesit/Performed by: Aurata Fonte Ensemble:

Miho Kamiya, soprano

Safet Berisha, kontrotenore

Alessandra Bottai, violinë

Francesca Camagni, violinë

Malgorzata Maria Bartman, violë

Perikli Pite, violoncel

Lorenzo Gabellini, kontrabas

Fabiano Merlante, liutë

Valeria Montanari, klavicembal

pagina facebook  Cattedrale di Pristina.

———————————————————————————————————————————

 

Opera e shkruar nga Antonio Vivaldi për Gjergj Kastriotin – Skënderbeun, heroin tonë kombëtar, vjen përmes ansamblit barok Italian Aurata Fonte në Prishtinë më 24 Nentor 2018 në kuadër të vitit të Skënderbeut. E performuar 300 vite më parë në Teatro dela Pergola në Firenze, dhe duke sjellë arie të rigjetura, ky është një koncert premierë për publikun në Prishtinë, falë përkrahjes nga Zyra e Kryeministrit të Kosovës dhe Komunës së Prishtinës e në bashkëpunim edhe me Ambasadën Italiane në Prishtinë. Ipeshkvinë e Kosovës dhe Shoqatën kulturore Fenice Estensa.

Hyrja është gratis, por duhet siguruar bileta për secilin person të interesuar, që të mundësojmë uljen e organizuar të publikut.

Biletat do te mund te sigurohen prej dates 19.11.2018 deri me 23.11. 2018 duke filluar prej orës 09.00-12.00h në ambientet e Katedrales “Nënë Tereza”.

(see english below)

The Opera composed from Antonio Vivaldi about our national (Albanian) hero Gjergj Kastrioti Scanderbeg-comes with the baroque ensemble Aurata Fonte in Prishtina on 24.11.2018 within the celebrations part of the Year of Scanderbeg. This opera was staged 300 years from now in Teatro della pergolla in Firenze. With some re-discovered arias of this opera, this is a premiere performance in Prishtina, thanks to support from the Office of Kosovo PrimeMInister and Municipality of Prishtina, in cooperation with the Italian Embassy, Kosovo Cathedral and Cultural Association “Fenice Estense” .

The entrance is free, however, tickets have to be ensured for the purpose of organized seating. Tickets can be picked up at the Cathedral “Mother Theresa” starting from 19.11.2018- 23.11.2018 every working day from 09.00-12.00h.

Performuesit/Performed by: Aurata Fonte Ensemble:

Miho Kamiya, soprano

Safet Berisha, kontrotenore
Alessandra Bottai, violinë
Francesca Camagni, violinë
Malgorzata Maria Bartman, violë
Perikli Pite, violoncel
Lorenzo Gabellini, kontrabas
Fabiano Merlante, liutë
Valeria Montanari, klavicembal

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *